Mit kell tenned, hogy jobb legyél?

Mit kell tenned, hogy jobb legyél?

 

Elhatározni, hogy jobbá tesszük az életünket, néha sokkal könnyebb mondani, mint megtenni. Ehhez gyakran óvatosan, de biztosan kell haladnunk egy jól meghatározott cél felé. Ehhez tervezésre van szükség. Ez az írás számos olyan módszert vázol fel, amelyekkel ezt a tervezést úgy irányíthatjuk, hogy a lehető legjobban elérjük a kívánt eredményt.

 

Az inspiráció kritikus fontosságú az önfejlesztéshez. Inspirálódhatunk könyvekből, eszmékből. A saját életünkben élő példaképekre is tekinthetünk, hogy megmutassák nekünk az önfejlesztés, a boldogság, a cél és a siker felé vezető utat. Azzal, hogy kívülre és a körülményeink fölé tekintünk, magas célt adunk magunknak, amire törekedhetünk, valamint példát valakiről (egy példaképről), aki valóban megvalósította ezeket a nagy álmokat.

 

Legyen büszkeségünk. A személyes fejlődésünk az erős önérzetünkre támaszkodik. Bár nem kívánatos a hencegés, a büszkeség arra, amit már elértél, szükséges ahhoz, hogy önbizalmat gyűjtsön a továbblépéshez. Keményen megdolgoztál azért, hogy eljuss oda, ahol most vagy, ezért ismerd el a jó dolgokat, amelyeket elértél. Ez segíteni fog abban, hogy később nagyobb dolgokat érj el.

 

Amikor megpróbálsz a vezetési készségek önsegítésének útján haladni, fontos, hogy a lehető legtöbb tudással töltsd fel magad. Győződj meg róla, hogy biztonságos területeken gyakorolsz, ahol biztonságban tudhatod magad és a többi embert.

 

Amikor megpróbálsz javítani az életeden, írd le a céljaidat. A célok leírása konkretizálja azokat. Emellett ad valamit, amit minden nap vizualizálhatsz. A céljaid legyenek világosak, tömörek és tartalmazzanak időkeretet. Ha így teszel, a céljaidat inkább előbb, mint utóbb valóra válthatják.

 

A legjobb módja annak, hogy segíts magadon, ha több időt töltesz pihenéssel. Sokszor az emberek azért kapnak depressziót vagy szorongást, mert túlterheltek. Ha akár csak egy órát is szakítasz a napodból arra, hogy csak pihenj, olvass egy könyvet vagy nézd a tévét, az elméd stabilabban képes lesz a fontos dolgok kezelésére.

 

Ne feledd, hogy függetlenül attól, hogy kevés vagy sok dolgot szeretnél javítani magadon és az életeden, olyan természetes adottságaid vannak, amelyek másoknak nincsenek. Használd ki ezeket a tehetségeket és képességeket, mivel ezek új szintre emelhetnek, vagy akár ugródeszkaként szolgálhatnak egy új karrier vagy üzleti vállalkozás felé.

 

Próbáld meg csökkenteni a napi szinten fogyasztott koffein mennyiségét. Sokszor negatívan befolyásolhatja az alvási szokásaidat azáltal, hogy olyan problémát okoz, mint az álmatlanság. Egyeseknél a koffein fejfájást és különféle emésztési problémákat okozhat. Tegyél meg mindent, hogy minden nap csökkentsd a mennyiségét, hogy meglásd, jobban érzed-e magad.

 

Az egyik legjobb módja annak, hogy javíts magadon, ha felfedezed a mögöttes okokat, amelyek miatt nem kedvelsz bizonyos embereket. Az emberek gyakran úgy találják, hogy ha listát készítenek azokról a konkrét emberekről, akik irritálják őket, valójában nem tudnak ésszerű okot találni az érzéseikre. Ezen okok papírra vetése arra kényszerít, hogy hátralépj és objektíven szemléld őket.

 

Ha nem tudsz elérni semmit, amit szerettél volna, itt az ideje, hogy komolyan értékeld a helyzetet. Tudd meg, hogy másoknak hogyan sikerült ugyanez. A probléma lehet, hogy túl magasra tetted az elvárásaidat, nem tettél meg fontos lépéseket, vagy nem megfelelő erőforrásokat osztottál be a céljaidért való munka során.

 

Az élet leghasznosabb céljait szem előtt kell tartanunk, és el kell fordulnunk a károsabbaktól, ami néha zavarba ejtő folyamat lehet. Ha azonban lépésről lépésre haladunk előre, kiszámíthatóbb időkeretben érhetjük el ezt. A fentiekben felvázolt tippek éppen ebben segítenek.

Kommentek
  1. Én