Vízvezeték-projektek kezelése - ötletek a sikerhez

Vízvezeték-projektek kezelése - ötletek a sikerhez



A házvezeték-szerelés modern kényelem! A beltéri vízvezeték azt jelenti, hogy nem kell patak mellett élnie, vagy melléképületet kell használnia. Érdekes kihívás lehet azonban ennek a luxusnak a működése - bárhol és hogyan kívánja -, ha otthon mindenkit megfullad anélkül, hogy megfulladna! Olvassa el néhány tanácsot a ház áramlásának szabályozásáról.

Gyorsan cselekedj, ha a csövek megfagynak! Zárja le a vizet, és nyissa ki a csapot, hogy megolvadjon. A csapteleptől kezdve és a jeges terület felé tartva irányítson egy propán fáklyát vagy hajszárítót a csőhöz - ez gyorsan leolvasztja. Becsomagolhatja a csövet egy fűtőlapba is, vagy rá lehet irányítani egy hőlámpát, de ez sok időt vesz igénybe. Az utolsó megoldás az, ha a csövet rongyba csomagolják, és forrásban lévő vízzel öntsék rá.

Ha felfedezi a befagyott vízcsövet, kapcsolja be a közeli csaptelepet, hogy a kiolvadt jégnek legyen helye. Ha túl nagy a nyomás a csőben, akkor felbomlaszthat, és más típusú károkat okozhat a házban.

Kihúzza a csatornákat könnyedén. Próbáljon meg egy dugattyút és egy lefolyótisztítót használni, mivel az eltömődése egyszerűen haj és hulladék felhalmozódása lehet. Ha ez nem működik, akkor egy kígyóval ki kell ürítenie a csatornát. Tolja a kígyót a lefolyóvezetékbe, amennyire csak megy. Finoman forgassa el a forgattyút, ez segít meglazítani az eltömődést. Távolítsa el a kígyót, és folytassa le a vizet a csatornába, hogy megnézze az eltömődést. Előfordulhat, hogy néhányszor használnia kell a kígyót, mielőtt az eltömődést megszüntetné, tehát ne add fel!

Ha eltömődött lefolyó van, ne használjon tisztítószereket az eltömődés megszüntetéséhez. Ezek a kemény vegyi anyagok korrodálhatják a fémcsöveit, ami idővel szivároghat és törhet csöveket. Ehelyett ragaszkodjon egy dugattyúhoz, vagy használjon vízvezeték-kígyót a tisztításhoz.

Rendszeresen ellenőrizze a gázvíz-fűtőkészüléket, hogy meggyőződjön arról, hogy a jelzőláng világít. Ennek a lángnak a színének kéknek kell lennie. A láng csúcsának sárga színűnek kell lennie. Ha úgy találja, hogy csak sárga lángot lát, biztonsági okokból lehet, hogy szakemberre kell hívnia.

Egy kis vízvezeték segítségével a vizet bárhol elvezetheti otthonába. Ha így tesz, bárhol élhet, és kényelmesebbé teszi minden szobát - de a helytelen alkalmazás pénzügyi katasztrófát jelenthet! Ne feledje e cikk bölcsességét, és tarthatja a vizet ott, ahol akarsz, hanem olyan módon, amellyel kezelni tudja.